suntogott

Senaste inläggen

Av Carina Berglund - 19 april 2015 03:35

Tjingeling😄


Söndag morgon/natt eller vad det nu är när kl stod på 03.00 😉

1v ca har gått sedan jag gick av min 2:a tävling och deff, känns lite overkligt,visserligen som det alltid gör när man har dag ut och dag in i X-antal veckor och månader haft ett fokus/ inställning på viss sorts mat,träning osv. Men som sagt känns skönt att få succesivt börja både mentalt och fysiskt att försöka bygga upp sin fysik igen,och få fokusera på sina svagheter på gymmet och bli ännu grymmare till nästa gång. 

Igår (lördag) blev min start ett löppass på ca:1.2mil alltså vad jag har längtat efter att få springa ute i terrängen,den känslan av tysthet,frisk luft och helt ensam på vägen är så avkopplande för själen,är ett bra komplement till stimmet och svettdoften i gymmet. Har inte fått/kunnat springa dom sista ca8v pga tävlingarna,man tappar en del volym på benen speciellt som man behöver för att tävla i den grenen som jag tävlar i.Så det är jäkligt kul nu,plus att jag har känt redan en så energi både på passen i gymmet denna veckan och nu igår,kändes som jag hade sprungit bara för några dagar sedan,inte ansträngande eller stumma ben. 

Efter mitt löppass blev det en go frukost med familjen och en lång härlig dusch.

Sedan blev det diverse hushålls bestyr iform av tvätta,städa, 

stor handla osv sånt som måste bara göras helt enkelt. Senare på eftermiddagen skulle det göras lasagne till middag. Gjorde två stycken olika,varav den ena blev klassisk med nötfärs och diverse ingridienser och den andra(bilden nedan) gjordes på kycklingfärs med olika grönsaker och kryddor i,varvat med squash,aubergine,färska champinjoner,lasangeplattor och keso som bechamelsås. Såååå jäkla go och till den en kall fräsch sallad,det blev MIN lasange för middagen.Yummi..............efter det blev det film mys i soffan fram till läggdags.

Det kändes som en lång dag och otroligt givande på många sätt eftersom man hann med så mycket.

Nu idag vankas det snart en PW ute i friska vädret,känns och ser ut redan nu som det kommer bli lika fint väder som igår,hoppas hoppas,underbart nu när man känner lukten och lätt varma vindar av våren som är på ingång. Sen stök å bök gällande matlagning som ska göras till kommande matlådor,därefter släktkalas halva dagen och senare på kvällen kanske lite tv tittande,sen är det sängen och fokusera på ny vecka igen. Så ser min söndag ut!😊


Önskar alla där ute en underbar söndag!!!!

Av Carina Berglund - 18 april 2015 04:38

Sista bilderna och ifrån sista tävlingen i Malmö. Efter tävlingen var avklarad så blev det en låååång härlig dusch,stadsvandring i Malmö bl.a gick på lilla å stora torg....grymt bra väder ca 15grader och vindstilla så jäkla mysigt.så en go räksallad till lunch på uteserv på en innegård på lilla torg.fick inleda min första måltid efter tävlingen,därefter mer mysvandring i stan och sedan fortsatte dagen/kvällen i samma regi... Ett glas rött,tapas tallrik och oxfile med ris och grönsaker fick avsluta min lördag.Söndagen inleddes sedan med hotellfrukost som var otroligt go och fräsch.fanns allt på denna jord.sen var det att packa ihop allt å tas sig hemåt till Götet....

Dags formen 1 v efter sista tävling!
Nu planeras en rolig uppbyggnadsfas av kroppen. kosten och en annan träningsplanering har gjorts redan så nu har vi detta som ett mål för tillfället.....

Av Carina Berglund - 18 april 2015 04:04

Bjuder lite på mig själv- det här är kroppen "offseason"innan min deff startade

Här är på 1:a tävlingen,30v dietande och på morgonen några timmar ifrån scenen.med ca 7% fett och en morgonvikt på en snustorr/vätsketömd kropp:)

Av Carina Berglund - 15 april 2015 12:22

Hej😍


Tänkte nu summera mina två planerade och avklarade tävlingar som gick av stapel 28/3 Alingsås och nu i helgen 11/4 Malmö. 

Vill först berätta lite kort om det går(ska försöka göra historien kortfattad) hur deffen har varit fram tills 1:a tävlingen.

jag har haft en otroligt och mycket skön diet om man kan kalla det så hela vägen,kostupplägget,styrketräningen,cardion och mitt vardagliga liv såsom jobb,familj osv.självklart har jag fått motgångar på vägen såsom vissa dagar svaghet på gymmet,trötthet osv speciellt nu mot slutet det kan jag inte "sticka under stolen med".men helheten GRYMT!!! 

Jag startade mer eller mindre 25/8 med att ändra på matupplägget,la till lite mer striktare cardiopass och la fokus på att målvikt  och fettprocenten skulle ner till en viss vikt och procent till Alingsås. Då behövde jag enligt min uträkning ca 30v,kan låta sjukt långtid men jag hade under min resa X-antal inbokade middagar/spa vistelser mm som skulle innebära mer än 1 ätardag i veckan vissa veckor,sen vet man ej innan om man kan bli sjuk eller att kroppen inte "svarar" alltid på allt man vill att den ska göra.så bäst att vara ute i god tid och inte stressa den mer än vanligt. Ju mer tiden sprang på så ökade jag mina minuter på cardion och även intensiteten så att fettförbränningen var igång hela tiden,maten höll jag samma hela tiden mer eller mindre,och när jag hade kommit in på typ v 23 så gjorde jag ju fotograferingen/reportaget i bodyscience,där var jag nästintill "klar" för att gå upp på scenen. Efter det så fortsatte jag ju självklart i samma fart,och nu i efterhand skulle jag nog bromsat min cardio delvis och succesivt ökat på lite mer med "rätt" kollisar och delvis fettet,för när jag gick upp på scenen nu i Alingsås så var jag FÖR hård Tyvärr för min gren. Jag är absolut nöjd med hårdheten och allt annat,men dommarna tycker annat så det är bara att gilla läget till nästkommande tävling,får vara lite mer fylligare i kroppen helt enkelt ,så som sagt jag ser ut i tidningen bäst förklarat😉 Kontentan nu då på placeringen blev 7:e av 8 startande,😢 var besviken men ändå någonstans visste jag att det gick dåligt,skulle chocka mig om jag gick till final,vid poseringen på scenen kände jag inget tryck i musklerna,fick inte till mina poser och jag bara skakade,någonstans var resultatet rätt men var besviken som sagt på mig själv.Så det var bara att försöka smälta detta efter några dagar och ta nya tag och ladda psykiskt och delvis fysiskt inför Malmö 2v senare. Jag körde på dom 2v och det blev lugnare cardio intensitet och körde endast lätta styrkepass för att inte tappa mer muskler/energi och försöka i den lilla mån att fylla mig så gott det går. Kort å gott gjorde det susen när 2:a tävlingen skulle göras,hade en jäkla energi och var lite bättre i form trots korta tid men tyvärr är det föööööö kort tid för att jag skulle kunna ta placering,så denna blev 7:a av 11 startande om jag minns det,och nya dommare var det delvis på denna tävling och blev dömd för samma ändå,men jag är ändå mer nöjd trots en besvikelse här med.Kände trycket,glädjen och poseringen bättre😉. Men som sagt öva mer posering/hållningen och vara lite mindre hård till nästkommande satsning Är målet och planeringen.Men nu har jag ingen planerad så som det ser ut nu,jag har ju tävlingar som jag vill och ska göra,men vet inte exakt när jag ska göra dom,för just nu är planen att BYGGA muskler!!!!! Och succesivt höja mitt intag av kollisar och fettet för att kunna bygga,orka och inte vara skör i leder/ligament mm. Nyttigt självklart och fortfarande en struktur på intag av allt,skillnaden är ju att den kan "failas" när jag vill och jag kan välja vitt å brett bland proteinet a/kollisarna och olika bra fettkällor.jag mår bäst av att leva sunt och gillar den sortens mat.Allt har sin charm,älskar att få kroppen definerad och brinner självklart för denna slags sport och träning vore konstigt annars att utsätta sig så hårt och avsätta både tid/pengar/viss nöjen mm under deffperioden man har.Men det är också jäkligt kul när man får grymt med pump ,energi och ser att man växer i muskulaturen på gymmet också,så med det sagt så blir fokuset att under kanske 3-4v ligga på högreps, köra mer eller mindre på att få kontakt med muskeln jag vill få pump i och boosta kroppen med massa nyttiga energikällor och SOVA/VILA  mig iform. Sömn och vila har inte funnits tid till.och för att växa måste kroppen hinna återhämta sig,men jag slutar inte helt med cardion,kommer ändå köra viss löparpass och intervallträning men inte så strikt och långa sådana dock. 

Kommer att med tiden lägga upp lite bilder från denna perioden och framigenom ge er mer av smarriga mattips som jag nu helt själv kan äta för en gång skull.....haha😄ska bli GÖTT att inte bara laga å bjuda andra..

Tillsdess ha nu en fortsatt skön regnig onsdag!!!!😥


Av Carina Berglund - 9 april 2015 12:08

Ja då var det dags för lite tips till er där ute igen,och självklart ska det ju handla om mat 😉rättare sagt smaksättningar på maten, det är ju faktiskt så att den mesta maten vi tillagar behövs en och en annan krydda allt som oftast för att så kalla få upp smaken/lyfta rätten i det man har tänkt sig. Det ska smaka,inte bara känna en bränna eller surhet av "något"vad det nu kan vara för typ av smak man får.Många gillar ju inte heller starkmat av olika sorters hetta ej när det blir för surt heller. Som sagt lagom är bäst som vi är duktiga på just i Sverige att uttala oss 😊 En grundregel till när man står framför spisen är att man hela tiden smakar av,och använder sig självklart av rätt sorts kryddning och ibland är det lika viktigt i vilken ordning faktiskt när kryddorna ska i,tro det eller ej,och det är för att få upp den där smaken som du vill åt som tar sin rätt i just vid tillagningen.Jag har nedan samlat några färska likaväl som torkade recept på egengjorda kryddor och vad dom passar bäst tycker jag. Det man vet när man gör nedanstående själv är att man slipper alla onördiga tillsatser och en massa salt och socker som många har som största ingrediens i sin kryddblandning om ni inte har tänkt på det.kolla för skoj skull i era skåp hemma eller nästa gång ni handlar. Många av er nu har ju inte samma lust eller intresse kanske som jag har och ser detta som "åh vad jobbigt att göra själv,"dyrt att inhandla kanske,"skIT samma om man får salt å socker i mängder,"det är lätt att bara ta en krydda ifrån hyllan i butiken". Ja men då gör man så......hahaha självklart!!!!😀det här är bara för mig(mat och träningstokan) och alla andra som kanske tycker att det kan vara inspirerande att testa något "hälsosammare och inspirerande"till vad bl.a kryddorna kan passa vad.

Tacokrydda: (Torkade kryddor)
vitlökspulver, chilipulver, spiskummin, lökpulver, cayennepeppar, paprikapulver

Citronpeppar:Passar till speciellt fiskrätter,men likaså tillköpt och grönsaker)Torkade kryddor)
Finthavssalt, timjan, mejram, lökpulver, selleri,riven citronskal som har torkat, krossad svartpeppar 

Sambal: Passar till allt! 
Chili färsk,vitlök färsk och  citronskal färsk,alla ska låtas torka efter man skurit dom i små bitar.

Harrisa: passar till kött,fisk,kyckling(Torkade kryddor att blanda i oljan för att få en pastaliknande sås till "köttet")eller om man vill ha det vid sidan av som en sås.
Rostad röd paprika, röd chili, vitlök, spiskummin, olivolja

Chilipulver:Passar att ha i gryträtter,stekt potatis/rotfrukter överlag,köttfärssås(Torkade)
chili, kummin, vitlök och oregano


"Basråvaran" vilka smaker hör ihop bäst med varandra och vad passar bäst i för slags "kött",


Lamm - rosmarin/ vitlök/ curry/ äpple/ citron/ muskot/ spiskummin/ mynta /citron

Oxkött - timjan/ mejram/ vitlök/ persilja/ paprika/ kummin/ all sorts peppar 
Vilt - enbär/ mejram/ timjan/ rosmarin/ persilja/ lingon/ tranbär/ lagerblad 
Kalv - dragon/ salvia/ lime/ citron/ dill  
Fläskkött - vitlök/ salvia/ kummin/ ingefära/ paprika/ honung/ citron/ chili 
Fågel - paprika/ curry/ rosmarin/ mejram/ oregano/ citron/ lime/ apelsin/ honung.



In i kryddjungeln bara.....och våga testa det gör mycket mer än vad man tror!!

Lycka till!!



Av Carina Berglund - 8 april 2015 10:35

Halloj på er !!


Nytt år e det ja, och 2015's kvartal har redan passerat ni kanske har bestämt er nu för att vara lite nyttigare,hälsosammare,eller kanske ska komma igång med en kost och tränings säsong här och nu som ni satsar stenhårt på inför sommaren,ja vad vet jag😊 

Oavsett oavanstående så kommer det ju sötsug för oss alla,och alla vill kanske inte alla ggr "falla" dit så att 

säga och sen få kanske ett dåligt samvete.

Så när man får den där känslan eller suget i kroppen på något extra gott,oftast kommer det på kvällen efter middagen när myset i soffan vankas,ni kanske Känner igen det?😉 då har jag ett snabblagat recept på en nyttigare variant av kladdkaka,den har ett högt proteinvärde och är låg på fett och kolhydrater.Mättar snabbt ditt sötsug då proteinet är som sagt högt i den. 


Kladdkaka:

50g chokladprotein (Bodyscience whey)
Ca: 110g, 2st normlstora hela ägg
100g kvarg 0.1% naturell eller den med smak av nötchoklad
Ca: 5g, 1 tsk ren kakao 
2 tsk sötningsströ (stevia)
1 tsk potatismjöl
1/3 tsk bakpulver


Ugnen på ca:175-180gr

Vispa äggen, stevia och potatismjöl i ca:1 minut med elvisp och rör sedan ned kvargen.

Blanda proteinpulver,kakao och bakpulver i en skål och rör ned de torra ingredienserna i äggsmeten.

Häll smeten i en form som har diametern  ca:12 cm.

Placera formen i mitten av ugnen i ca:12 minuter och ta därefter ut den och låt kakan svalna liye grann.

Tips på att ha till: naturell smak på keso eller kvarg,till det någon god frukt eller bär till.

Min favorit blir alltid varma hallon och blåbär med en lite halvfrusen kvarg naturell,och sen strör jag på lite kardemumma eller riven 80% choklad ovanpå......


Servera och NJUT av varje tugga😍


Näringsvärde 100gr

435kcl

68g protein

7g kolhydrater

15g fett.



Av Carina Berglund - 7 april 2015 08:58

Då var påskhelgen över och ledigheten likaså för dom flesta av oss. Som tidigare nämt så har jag både jobbat och varit ledig. Min fredag var som vilken fredag som helst när det kom till kost och träning,däremot så var det otroligt skönt att efter morgonrutinerna åka hem igen och bara göra vad man kände för,så det var förmiddags mys med familjen först sen  kunde ej låta bli att städa och storhandla mat efter det😉 senare åkte vi till min morbror och hans underbara fru på födelsedagsmiddag,dom hade gjort det sååå fint med kallskurna upplägg,bl.a rostbiff,kalkon,sallader,olika ostar mm.super gott och fräscht,helt i min smak,men men.... jag stod över och tog kaffe med gästerna vid bordet,sen tog jag min medtagna kyckling till middag😊. Kvällen avslutades med film mys i soffan.Påskafton startade jag min sedvanliga PW i 90min,efter det min goda lördags frukost "grötomeletten" med mosad banan,varma hallon,kokos,kokosolja och kanel.....yummmi yummmi ,därefter blev det jobb hela dagen och vid hemkomst så var man helt själv hela kvällen....så jäkla skönt om jag ska vara ärlig😉familjen var på påskfirande på hans sida av släkten från förmiddag till sena kvällen.Jag passade självklart på att lägga mig i jacuzzin,tända ljus och brasa och bara "vara",lyxa till det lite,har absolut inga problem att vara själv eller att sysselsätta mig,man får ju passa på... gjorde därefter en nyttig och god variant på tacos som jag avnjöt i min ensamhet.Nu låter detta nästan som jag inte vill vara med min underbara lilla familj,men så är det absolut inte,jag älskar varje minut man får den lilla tiden som finns ihop,men jag behöver också bara "vara" för att jag ska må bra,kan låta ego,men så fungerar jag och har alltid gjort annars är jag ej en bra mamma eller trevlig person att umgås med tyvärr,så nu vet ni det 😜halka kanske lite utanför påskpratet. Resterande dagar blev lugna och bara långa hundpromenader i det underbara vårvädret som vi har fått njuta av denna helg....kort å gott så såg mina dagar ut,nu är det tillbaks till vanliga arbetsdagar och sikte på min 2:a tävling som kommer till helgen. Vi beger oss till Malmö "Grand Prix"på fredag och lördagen så står jag åter på scenen och hoppas att jag placerar mig.Det är tufft startfält,tuffare än BOS i Alingsås som jag tävlade för 2v sedan.Då presterade jag så dåligt,kände inte det trycket i musklerna som man ska ha och jag tappade även poseringen när jag skulle "flexa" på scenen.Med all rätt i efterhand förstår jag att jag placerade mig på 7:e plats.Jäkligt besviken och sur på mig själv just då och dagarna efter,men har lämnat det bakom mig nu och tänker positivt och har siktet som sagt nu på nästkommande och ser till att inte göra samma sak igen. Kommer att återkomma med hur det har gått i helgen......håll nu tummarna för mig😀


Hoppas att ni har haft en skön påsk med trevligheter!



Av Carina Berglund - 5 april 2015 04:03

God morgon!


Vaknade tidigt idag som vanligt, inget annorlunda bara för att det är påskdagen, rutiner hålls oavsett dag i allafall ett tag till😉

Jag kände att jag skulle vilja ge er ett gott och smakrikt recept här nu på morgonkvisten,det är ett knäckebröd som ger både energi,mättnadskänsla och en smaksensation utöver standard knäckebröden ute i handeln. Det här har jag kunnat ha stående i en tätslutande låda i upp till 3v utan att det blir dåligt eller mjukt,så tänk på det när ni förvarar det efteråt, om ni inte kanske redan har "knaprat" upp det vill säga😄

Jag tycker det kan vara gott som det är att knapra på, men jag har även haft det som ett gott mellanmål, har då brett på Philadelphia ost naturell med kalkon/skinka och tomatskiva,eller gjort eget avokadosmör och haft keso på toppen.

Det är dock lite att inhandla innan kanske för dom flesta, inte alla som kanske har dom här ingridienserna stående i sina skåp,men det är guldvärt tycker jag.


Hälsoknäckebröd:


2 dl belugalinser
1 dl havregryn
½ dl chiafrön
1 dl sesamfrön
½ dl linfrön
1 dl solrosfrön
1 dl pumpafrön
1 dl mandelmjöl
1 dl glutenfritt majsmjöl
1 dl kokosmjöl
1 dl ekologiskt vetemjöl eller grovt dinkelmjöl.
4 dl kokande vatten
4 msk kokosolja
1½ tsk bakpulver
1tsk salt


Sätt ugnen på ca:190˚C.
Blanda ihop alla torra ingredienser i en stor skål.
Smält kokosolja. Blanda sedan kokosolja och kokande vatten med de torra ingrediensera.
Dela blandningen i 3 delar. Kavla ut varje del tunt mellan två bakplåtspapper.
Skär försiktigt den utkavlade blandningen i lagom bitar. Lyft en del i taget till en ugnsplåt med hjälp av det undre bakplåtspappret.
Grädda varje del i 15-20 min i 190 grader, knäckebrödet är färdigt när det känns hårt. Om bitarna sitter ihop efter gräddning, sära på dem med hjälp av en kniv.
Låt knäckebrödet svalna på ett galler.
För ett glutenfritt knäckebröd – ersätt vetemjöl / dinkelmjöl med glutenfritt mjöl eller använd extra kokosmjöl alternativt mandelmjöl.


Lycka till och Knapra på och njut😉

Ha nu en underbar påskdag!


Presentation


My Way,My Dream and My life!
Är en tävlingsinriktad tjej med ett stort intresse av träning i alla dess former,tävlar i bodyfitness. Har en stor passion för matlagning,och kommer här på bloggen att skriva mycket om kost och träning.Hoppas på att kunna ge

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2015
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågor&kommentarer


Ovido - Quiz & Flashcards