Direktlänk till inlägg 22 mars 2015
Råglimpa=nyttig energibröd:
1 liter lättfil
1tsk salt
5tsk bikarbonat
5dl grahamsmjöl
4 1/2 dl vetemjöl
1 1/2dl rågsikt
2dl rågkross eller havrekross
1 1/2dl vetekli
2dl vetegroddar
1 1/2dl sirap
Blanda ingredienserna i tur ordning som receptet står i,ej i maskin utan förhand i en stor bunke.Häll sedan smeten i 1-2st medelstora formar.Ingen jäsning innan eftersom det är ej någon jäst i,bikarbonatet står för jäsningen i ugnen,Så in med den i ugnen direkt efter upphällning. Vanlig ugn ca 175,varmluftsugn som jag har brukar jag ställa på ca160-170. Och ska stå i mitten av ugnen i ca 2tim. Kolla efter ca 1,5tim med sticka om hur brödet känns,Stickan ska vara lite kladdig i mitten på brödet och ovansidan ska ha en liten skorpa på.Tips att även lägga i som jag ibland gör när jag bakat detta goda bröd är strö över lite linfrö på toppen,hälla i lite frysta osockrade lingon,pumpafrön.
Halloj!!! ja det var inte igår som man skrev något här inte....om jag ska vara ärlig så finns det en stor anledning.Har faktiskt inte haft någon lust att skriva Eller fota,inte heller gå in på andra sociala medier.jag Har bara lagt fokus på myc...
Borta bra/underbart men hemma är bäst,Så får mitt inlägg starta😉 Är åter i "Svea" väldigt skönt trots vårat dåliga sommarväder so far....men men ska ju inte klaga,som sagt min första del av semestern startade bättre än vad jag kunnat tänka ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 |
3 |
4 | 5 |
6 |
7 | 8 | |||
9 | 10 |
11 |
12 |
13 |
14 | 15 | |||
16 |
17 |
18 |
19 |
20 | 21 | 22 | |||
23 |
24 |
25 |
26 |
27 | 28 |
29 |
|||
30 |
31 |
||||||||
|