Direktlänk till inlägg 20 februari 2015
Här kommer mitt recept på den Lasange jag gjorde förra lördagen för dom som vill ha lite inspiration :)
denna gången tog jag nötfärs annars har det varit allt ifrån kyckling till fisk i istället.
Nötfäras på 5%
färska champinjoner
purjolök,gullök,vitlök(i mängder)
röd&grön färsk chili
tomatpure&krossade tomater
chilisås&sambal olek
röd&grön paprika
squash
lite rårivna morötter
svartpeppar,cayennepeppar.
låt småkoka i ca 30-40min, så att det får "gotta" till sig med smaker och bli lite "stabbig".
bechamelsåsen gjordes på lättmjölk och vetemjöl special fullkorn och liten skvätt rapssmörflytande.
därefter varvades det med fullkorns plattor,sås,och köttfärsen,på toppen kryddades det på med oregano och 10% riven ost. Sen var det in i ungens på 225g(varmluftsugn) längst ner i ca 40min. Ta ut låt gärna den stå i ca 20 min om man har lust att orka vänta, så den får "vila" den håller sig otroligt varm ändå och den blir lite fastare att ta ifrån om den får stå å dra lite. Till det serverDes det en grönsallad och dagen till ända (på fyllar dagen för mig) rödtjut som smakade himmelskt gott kan jag säga.
Halloj!!! ja det var inte igår som man skrev något här inte....om jag ska vara ärlig så finns det en stor anledning.Har faktiskt inte haft någon lust att skriva Eller fota,inte heller gå in på andra sociala medier.jag Har bara lagt fokus på myc...
Borta bra/underbart men hemma är bäst,Så får mitt inlägg starta😉 Är åter i "Svea" väldigt skönt trots vårat dåliga sommarväder so far....men men ska ju inte klaga,som sagt min första del av semestern startade bättre än vad jag kunnat tänka ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 |
3 |
4 |
5 | 6 |
7 |
8 |
|||
9 |
10 |
11 | 12 |
13 | 14 |
15 | |||
16 |
17 |
18 |
19 |
20 | 21 |
22 |
|||
23 |
24 |
25 | 26 |
27 |
28 | ||||
|